Ventilatie

Ventilatie

Dat lucht op…
Ventileren is meer dan alleen een raam openzetten

Door de hoge isolatiestandaard van woningen en bedrijfsgebouwen is van natuurlijke ventilatie geen sprake meer. Om een gezond leef- en werkklimaat te realiseren voor mens en dier is het belangrijk om goed te ventileren.

Door slechte ventilatie kunnen door vocht, verontreiniging en onaangename geurtjes gezondheidsklachten ontstaan.

Met een goed ingeregeld ventilatiesysteem wat minimaal voldoet aan het bouwbesluit zet u een grote stap naar een gezond leefklimaat.

Mechanisch ventileren is de basis van ventilatie. De ventilatiebox is aangesloten op een kanaalsysteem waarmee in wc, badkamer en keuken lucht wordt afgezogen. Met dit systeem ontstaat een onderdruk in de woning en wordt via raamroosters buitenlucht aangetrokken.

Gebalanceerd ventileren is de doorontwikkelde versie van mechanisch ventileren. Door dit systeem wordt in wc, badkamer en keuken lucht afgezogen, enwordt in slaapkamers en woonkamer buitenlucht binnengebracht. Hier is sprake van een WTW unit. Deze is voorzien van een kruiswisselaar waarmee de warmte uit de afgezogen vervuilde binnenlucht wordt gebruikt voor het opwarmen van de toegevoerde buitenlucht. Dit systeem zorgt voor een gezond leef- en werkklimaat, en voor een grote besparing op het energieverbruik.

Onderhoud aan ventilatiekanalen is iets wat vaak wordt vergeten. We adviseren u om eens per vijf  jaar de kanalen en ventielen te laten reinigen. Daarna stellen we uw installatie opnieuw af, en krijgt u van ons een meetrapport zodat u verzekerd bent van optimale ventilatie .

We adviseren om jaarlijks (en in sommige gevallen twee keer per jaar) onderhoud aan ventilatieboxen, WTW units en luchtbehandelingskasten te laten verzorgen. Hieronder begrepen het wisselen van filters.

Van Zijtveld dé installatiespecialisten heeft zich toegelegd op het ontwerpen en installeren van mechanische ventilatiesystemen en de bijhorende materialen en berekeningen. Met onze brede kennis, kunde en ervaring zoeken met u graag naar de beste oplossing voor uw project.