CV ketel onderhoud

CV ketel onderhoud

CV ketel onderhoud

Een CV ketel is 24 uur per dag actief en heeft daarom regelmatig onderhoud nodig. Bovendien geeft CV ketel onderhoud zekerheid, betrouwbaarheid, veiligheid en zuinigheid.

Een goed onderhouden CV ketel helpt energie besparen. Zo kan een goed onderhouden ketel tot wel 10% energiezuiniger zijn dan een ketel die niet wordt onderhouden. En dit is wel zo prettig met het oog op de energierekening! De installatiespecialisten van Van Zijtveld hebben jarenlange ervaring en kunnen uw CV ketel voor u onderhouden.

Veiligheid CV ketel

Regelmatig onderhoud aan uw CV ketel zorgt voor veiligheid. Er zijn zelfs brandverzekeringen die regelmatig onderhoud van de CV ketel verplicht stellen. Daarnaast verhoogt een slecht onderhouden, vuile CV ketel de kans op de uitstoot van koolmonoxide (CO).

Tevens verkleint regelmatig onderhoud de kans op storingen en daarmee de kans op vervelende situaties. Bovendien werkt uw ketel efficiënter en wordt de levensduur van de installatie verlengd.

Voordelen van CV ketel onderhoud

  • De CV ketel wordt op veiligheid gecontroleerd
  • De kans op storingen wordt kleiner
  • Het rendement blijft gehandhaafd (gasverbruik)
  • De CV ketel brandt schoner, waardoor het milieu wordt gespaard
  • De levensduur van de CV ketel wordt verlengd

Onderhoudscontract afsluiten

Wanneer u een oudere CV ketel heeft, dan heeft deze baat bij een regelmatige onderhoudsbeurt. U kunt daarvoor een onderhoudscontract bij ons afsluiten. Onze specialisten komen dan bijvoorbeeld één of twee keer per jaar bij u langs om de CV ketel te controleren.

Wanneer u een nieuwe CV ketel heeft, dan is de kans op storingen en defecten nog relatief klein. Toch is het aan te raden om ook dan een onderhoudscontract af te sluiten. In de garantievoorwaarden van sommige CV ketels staat namelijk dat je deze jaarlijks of tweejaarlijks moet laten controleren door een erkend installateur. Daarnaast biedt een onderhoudscontract u zekerheid, mocht uw nieuwe CV ketel toch problemen ondervinden.

Wat u zelf kunt doen aan onderhoud

Naast onderhoud door een ervaren vakspecialist, kunt u zelf ook enkele werkzaamheden uitvoeren op het gebied van CV ketel onderhoud:

  • Het controleren van de waterdruk in uw CV installatie:

Het is belangrijk dat de waterdruk van uw ketel precies goed is. Zowel een te lage als een te hoge waterdruk is slecht voor de pomp van uw installatie en kan problemen opleveren. U doet er daarom verstandig aan om in de handleiding te kijken naar wat de optimale druk is. Wanneer de druk in de ketel te laag is, dan dient u deze bij te vullen met water.

  • Het bijvullen van uw ketel:

Deze werkzaamheden zijn nodig wanneer de druk in de ketel te laag is. Middels 8 stappen kunt u zelf uw CV ketel bijvullen met water.

  • Het ontluchten van uw ketel en radiatoren:

Deze werkzaamheden zijn nodig wanneer u een nieuwe CV installatie heeft, of wanneer u uw ketel heeft bijgevuld. Wanneer de radiatoren en buizen lawaaiig zijn, dan heeft dit meestal te maken met de aanwezigheid van luchtbellen. Deze aanwezigheid is slecht voor uw ketel en energieverbruik. De meeste nieuwere CV ketels hebben een automatische ontluchtingsfunctie. Wanneer u een oudere ketel heeft, dan kunt u deze zelf ontluchten.

Naast onderhoudswerkzaamheden aan uw CV ketel en installatie, is het voor een optimaal en energiezuinig resultaat ook van belang om uw radiatoren goed af te stellen. Het afstellen van radiatoren dient u door een specialist te laten uitvoeren.

Meer informatie over CV ketel onderhoud

Wilt u uw CV ketel laten onderhouden door de installatiespecialisten van Van Zijtveld? Neem dan gerust contact met ons via onderstaand formulier. U kunt uiteraard ook bellen naar 0297 285158. Onze specialisten helpen u graag verder!

Naam *

E-mail *

Onderwerp *

Bericht *

* Deze velden zijn verplicht