Zonnepanelen

PV zonnepanelen

‘De zon komt voor niets op!’

PV zonnepanelen zijn ‘hot’ in Nederland. Ze zijn inmiddels onderdeel geworden van het Nederlandse straatbeeld. Steeds meer bedrijven en huishoudens kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. PV is een afkorting van ‘photovoltaic cel’, oftewel zonnecel. Een zonnecel is gemaakt van een metaal genaamd silicium en heeft als bijzondere eigenschap dat het daglicht om kan zetten naar elektrische energie. Zonnecellen worden samen aangebracht in een paneel. Dit paneel wordt een zonnepaneel genoemd.

Capaciteiten PV zonnepanelen

Een zonnepaneel heeft een afmeting van 160 x 100 cm en kan maximaal 250 Watt opwekken. Op jaarbasis betekent dit een opwekking van 250 KWh.

Energieverbruik Nederlandse huishoudens

In Nederland wordt jaarlijks per huishouden ongeveer 2500 KWh aan energie verbruikt.

PV zonnepanelen laten plaatsen

Aangezien het gemiddelde energieverbruik per huishouden in Nederland op 2500 KWh ligt en een zonnepaneel jaarlijks maximaal 250 KWh kan opwekken, zou een gemiddeld Nederlands huishouden voldoende moeten hebben aan 10 zonnepanelen. De gemiddelde dakoppervlakte in Nederland bedraagt 25 m2. De oppervlakte van 10 zonnepanelen bedraagt (10 x 1,6 m2) 16 m2. Een gemiddeld Nederlands huishouden zou dus voldoende ruimte op het dak moeten hebben om 10 zonnepanelen te laten plaatsen.

Wanneer u 10 zonnepanelen zou laten plaatsen, is het mogelijk om de stroomafname bij energieleveranciers te reduceren tot een verwaarloosbare hoeveelheid. De zonnepanelen kunnen in uw volledige stroombehoefte voorzien. Onze specialisten zijn experts in het plaatsen van zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen aan te schaffen en te laten plaatsen door Van Zijtveld draagt u niet alleen bij aan duurzaamheid, maar realiseert u op lange termijn ook een flinke kostenbesparing.

Meer informatie over PV zonnepanelen

Wilt u meer informatie over PV zonnepanelen in het algemeen of over de mogelijkheden bij Van Zijtveld? Vraag dan onze installatiespecialisten om advies. Zij informeren u geheel vrijblijvend over de mogelijkheden van PV zonnepanelen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen of ons een e-mail sturen. Onze specialisten helpen u graag verder!