Over ons

Van Zijtveld BV – een korte geschiedenis…

Van Zijtveld BV is bijna 40 jaar actief.

Het bedrijf is opgezet door Gerrit van Zijtveld nadat hij in de avonduren zijn papieren heeft gehaald bij de GAWALO (Gas-, Water- en Loodgietersopleiding). Echtgenote Marjo doet na het behalen van de ondernemingspapieren de boekhouding, en voedt daarbij dochter en zoon op.

In 1974 start het bedrijf in de Gijsbrecht van Stoutenborghstraat in Mijdrecht. Een keurig, rustig wijkje waar Gerrit in alle vroegte pijpen laadt. Dit tot ergernis van de buren… De werkzaamheden bestaan vooral uit het lassen van CV installaties. Al snel vragen opdrachtgevers of Gerrit meer werkzaamheden wil verrichten, zoals waterleiding, riolering en dakwerk.

In 1980 verhuist het gezin naar Hofland. Deze nieuwe locatie is een stuk groter. Het bedrijf bestaat intussen uit 12 medewerkers die zich inzetten voor uiteenlopende projecten zoals fabrieksgebouwen, utiliteitsbouw, zakelijk, en particulieren voor nieuwbouw en renovatie.

In 1991 verhuist het bedrijf naar Wickelhof. Het gezin verhuist mee met de onderneming. Boerderij Wickelhof is een bijzonder object in Mijdrecht. Er is heel wat werk nodig om de boerderij weer leefbaar te maken. Van Zijtveld senior maakt zich op om te stoppen en het bedrijf over te dragen. Op dit moment werkt zoon Alexander al geruime tijd in de onderneming.

2001. De kogel is door de kerk, en de overname is een feit inclusief een nieuwe verhuizing. Om privé en onderneming beter te kunnen scheiden, verhuist Van Zijtveld naar de Energieweg in Mijdrecht. De bedrijfsvoering wordt steeds meer uitgebreid door het toevoegen van werkzaamheden.

Van Zijtveld haalt zijn STEK erkenning in 2006. Dit is de certificering voor het werken met koudemiddelen. Het betekent een erkenning voor het mogen plaatsen van airconditioning en warmtepompen. Op het gebied van veiligheid wordt het VCA-certificaat gehaald. Hiermee toont het bedrijf aan milieutechnisch, verantwoord en veilig te werken.

Alexander wil graag weer bij zijn bedrijf wonen. In 2005 wordt daarom gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Constructieweg 14 in Mijdrecht. Van Zijtveld technisch installatieburo neemt er in 2006 zijn intrek. Het bedrijf bestaat momenteel uit een gemotiveerde groep van 9 mensen die elkaar blijft uitdagen en ondersteunen.