CV OK

Het OK CV is het label voor veilig en zuinig stoken. Veiligheid staat bij ons hoog aangeschreven. Ons bedrijf voldoet aan alle strenge eisen en werken met Energie Service Specialisten en wij mogen onder dit label uw cv-ketel inspecteren en onderhouden.

De Energie Service Specialist

De Energie Service Specialist is de monteur die het ketelonderhoud bij u thuis uitvoert. Uiteraard zijn al onze Energie Service Specialisten hiervoor gediplomeerd. Zo weet u zeker dat het onderhoud aan uw cv-ketel plaats vindt volgens de voorschriften van de fabriek.

De Energie Service Specialist:

inspecteert en onderhoudt uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant. Daarna regelt hij de ketel optimaal in.

voert metingen uit, zoals een meting van de CO-waarde (koolmonoxide) en de CO2-waarde (kooldioxide). Hij vergelijkt de uitkomsten met de waardes van de fabrikant. Bij grote afwijkingen kan de ketel onveilig zijn. De Energie Service Specialist gaat dan op zoek naar de oorzaken.

– stelt vast of het vermogen van de ketel goed is afgestemd op de radiatoren en eventuele andere afgiftebronnen zoals convectoren.

– geeft een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van uw cv-installatie. Dat advies staat in het beoordelingsrapport dat u van de Energie Service Specialist ontvangt. Hij kan u bijvoorbeeld adviseren over het verbeteren van de cv-installatie of over de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Maar ook over het nemen van energiebesparende maatregelen waardoor u mindere geld kwijt bent aan de energie. Denk aan isolatie of de aanschaf van zonnepanelen.

Databank

De onderhoudsbeurt die wij uitvoeren van uw cv-ketel wordt geregistreerd in een landelijke databank. Via een steekproef controleert de Stichting OK CV voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurten volgens alle regels van OK CV zijn uitgevoerd. Zo waarborgen we de kwaliteit.

Wat zijn uw voordelen

  • U stookt veiliger
  • U heeft minder kans op storingen
  • U gaat zuiniger om met energie
  • U krijgt advies over energiezuinig stoken